Posted on

Saker att tänka på när man städar hemma 

Jag vill med denna text ge några tips om hur man på bästa sätt ser till att ens hem är rent. 

Det första råd jag vill ta upp är vikten av att torka av de ytor och saker som man tar på ofta. Telefonen och datorn är några av dessa saker men också dörrhandtag och lampknappar. En annan sak att komma ihåg är om man har barn, eftersom de tenderar att ta i och ibland stoppa saker i munnen (beroende på ålder), är att rengöra även de saker som de tar i ofta. Denna typ av saker bör rengöras ofta så, en mobil eller dator, till exempel, bör man rengöra en gång om dagen. 

En annan sak som är bra att tänka på när det gäller att damma och dammsuga är att man alltid ska börja uppifrån och arbeta sig neråt. En bra idé är också att börja med ett rum och mer specifikt att till och med börja i högra hörnet och arbeta moturs igenom rummet. Det finns också olika sätt att städa, speciellt beroende på vilket rum man städar. Det allra viktigaste är ju att man desinfekterar och ser till att saker och ting är rena. 

 

När det gäller att desinfektera så att ett bra trick att låta medlet man använder verka tillräckligt länge (och man behöver dessutom färre oliks sorters medel än man tror, man kan dessutom göra egna medel med köksmateriel). Detta är något som är ganska vanligt och som många missar under sin städning. Låt alltså medlet sitta och göra sitt ett tag på de ytor som behöver desinfekteras. De områdena inkluderar de jag nämnde i början av texten men det finns också andra områden, som till exempel, på toaletten eller i köket  som man bär vara väldigt noga med. 

Ångmopp

Saker som ofta missas

Saker som folk tenderar att missa är handtaget till kylskåpet eller frysen, eller på toaletten missar folk ofta handtag på duschdörrar och liknande och det är otroligt viktigt för vi tar i sådana saker mer än vi tror. Även saker som garderobsdörrarna och handtag till fönster. En annan sak som jag vill ta upp här är golvlister och liknande vilka ibland också missar och det gör att hela hemmet ser något smutsigt ut. Märken på väggar är också något som får hemmet att se smutsigt ut. Dessa saker är också saker som är ganska lätta att få bort om man inte har tapet på väggarna. Har man det så blir det något svårare men inte omöjligt. 

 

Med det hoppas jag att dessa tips var till hjälp.